HOME

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Στις 19 Σεπτεμβρίου υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και τον ΟΔΑΠ για την από κοινού  αξιοποίηση της μακροχρόνιας εμπειρίας και των ειδικών γνώσεων των δύο φορέων. 

 

Μέσω του μνημονίου:

 o   θα αξιοποιηθεί ο τεχνικός εξοπλισμός του ΟΔΑΠ και θα αναζητηθούν οι βέλτιστες νέες μέθοδοι παραγωγής  ακριβών αντιγράφων

o   θα ενισχυθεί η επιστημονική συνεργασία των δύο φορέων με την ανταλλαγή αμοιβαίων επισκέψεων για την αξιοποίηση της έρευνας και της εμπειρίας στις τεχνικές εκμάγευσης.

o   θα τυποποιηθούν τεχνικές 3D με σκοπό την αποκατάσταση και αναζήτηση προτάσεων για τη συμπλήρωση, παρουσίαση και ανάδειξη εκμαγείων των γλυπτών έργων αρχαίας τέχνης.

o  Ο ΟΔΑΠ  θα υποδέχεται προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της

ΑΣΚΤ οι οποίοι είναι στο στάδιο της πρακτικής τους άσκησης ώστε υπό την εποπτεία του εξειδικευμένου προσωπικού του, να μάθουν και να εισφέρουν στην παραγωγική διαδικασία του Οργανισμού.

 

 Από τη συνεργασία των δύο μερών εκτιμάται ότι θα υπάρξει διαρκής επιμόρφωση και ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης και ότι θα αναπτυχθούν συνέργειες που θα αποφέρουν σημαντικά αποτελέσματα ως προς την αναβάθμιση του έργου και των πρακτικών των δυο συμβαλλομένων.

Για να δείτε το μνημόνιο συνεργασίας πατήστε εδώ